Nieuwe uitgaven februari 2020

kinderkoor

Nieuwe koormuziek voor kinderkoren en gevorderde koren. Flexible Choral Songs, waar liederen in staan die elk koor kan zingen of aangepast kan worden naar de samenstelling van je koor. Tevens een verzameling van de negen mooiste nummers van John Rutter in Anthems and Choral Songs

Singing Sherlock

Singing Sherlock is de veelgeprezen, praktische en gemakkelijk te gebruiken methode voor leraren in de klas, gespecialiseerde muziekleraren en kinderkoorbestuurders.

Elk deel zit boordevol plezierige liedjes en leuke vocale activiteiten die zijn ontworpen om kinderen uit te rusten en in staat te stellen om hun volledige potentieel te zingen, en wordt gepresenteerd in duidelijke, progressieve stappen, met onschatbare leernotities die geschikt zijn voor leraren van alle muzikale vaardigheden.

Demonstratie en achtergrond-audiotracks worden aangeboden voor lesgeven en uitvoering.

Singing Sherlock is een personage gemaakt door Val Whitlock en Shirley Court (Sherlock is een spel op hun namen ‘Shirley’ en ‘Whitlock’).

Het eerste boek van de serie werd begin 2000 gepubliceerd.

Johann Christian Bach: Magnificat a 4, Warb E 22 (Vocal Score)

Bij de nieuwe uitgaven februari 2020 hoort ook het Magnificat van Johann Christian Bach. Op een leeftijd van onder de 20 jaar, vertrok de jongste zoon van Johann Sebastian Bach, zich terug uit de Lutherse muzikale traditie van zijn familie. Johann Christian Bach ging naar Italië, bekeerde zich daar tot het katholicisme en componeerde voornamelijk de Latijnse kerk muziek tussen 1757 en 1760.

Zijn grote successen met opera’s voor Turijn, Milaan en Napels vanaf 1761 leidden hem helemaal naar Londen.

De kerkmuziek van Bach bestaat uit een aantal vesperscomposities, waarvan sommige grootschalig, waaronder dit Magnificat a 4 (1760) voor solisten, koor en orkest.

The Oxford Book of Flexible Choral Songs (SATB)

Het Oxford Book of Flexible Choral Songs is de perfecte bron voor gewone koren en zanggroepen die houden van de flexibiliteit om liedjes. In het boek staan liederen in combinaties van eenstemmig tot SATB. Elk stuk kan worden uitgevoerd door een gemengd koor, maar wordt ook gepresenteerd met flexibele scoringsopties, duidelijk uitgelegd in het geheel, waardoor uitvoering door verschillende combinaties van zangers mogelijk is, waaronder alleen bovenstemmen of herenstemmen.

Naast nieuwe arrangementen van bestaand repertoire, bevat de collectie ook nieuwe originele werken, speciaal geschreven voor grotere koren. De volgende componisten hebben aan dit boek meegewerkt: Allan Bullard, Sarah Quartel, Michael Higgins, Edmund Jolliffe, John Rutter en Edvard Grieg.

John Rutter: Anthems and Choral Songs

Bij Nieuwe uitgaven februari 2020 hoort zeker dit album van John Rutter. Deze verzameling van negen van de populairste volksliederen van John Rutter, gearrangeerd voor hogere stemmen, is zorgvuldig samengesteld om een verscheidenheid aan teksten en stijlen te bundelen. De collectie bevat zowel kerkmuziek als seculier materiaal en biedt een uitstekende bruikbaar repertoire voor koren met bovenstem.

Inhoud: A Clare Benediction, A flower remembered, A Gaelic Blessing, All things bright and beautiful, For the beauty of the earth, God be in my head, Look at the world, The Lord bless you and keep you, The Music’s Always There With You