Resultaat 1–20 van de 347 resultaten wordt getoond

Componist John Rutter

Een naam die zeker niet in de wereld van de koormuziek mag ontbreken is John Rutter. Deze Britse componist, organist en koordirigent is onder andere bekend van zijn bekende muziekstukken Gloria, Requiem en Magnificat. Ondanks dat John Rutter niet gelovig is, schreef hij toch voornamelijk kerkmuziek. Van zijn Christmas Carols en anthems tot allerlei andere klassieke werken, u vindt het allemaal op 123koormuziek.nl

De Britse componist John Rutter

John Rutter is 1956 geboren in Londen. Hij studeerde muziek aan Clare College in Cambridge. Van 1975 tot 1979 dirigeerde hij het college koor en in 1981 richtte hij zijn eigen koor op: de “Cambridge Singers”. Deze behoorden als snel tot de beste kamerkoren van Engeland. Tijdens zijn studie publiceerde hij ook al zijn eerste eigen composities, waaronder de “Shepherd’s Pipe Carol”. Inmiddels worden zijn composities in allerlei verschillende landen opgevoerd, waaronder Groot-Brittannië en Amerika.

John Rutter’s bladmuziek voor koren

Bent u op zoek naar bladmuziek van John Rutter? Blader dan eens door de catalogus. John Rutter heeft met name bladmuziek voor koren geschreven. De stijl van John Rutter is eclectisch, hij gebruikt niet alleen Engelse, maar ook Franse en Duitse koor tradities, gemixt met enkele sporen uit de pop- en jazzmuziek. Zijn meeste bladmuziek wordt uitgegeven door Oxford University Press.

Bekende werken voor koor van John Rutter

The Lord Bless You and Keep You, For The Beauty of the Earth, Angel’s Carols. De bekende verzamelbundels met koorwerken zijn: Carols for SA & Men en 100 Carols for Choirs.