Resultaat 1–20 van de 140 resultaten wordt getoond

Bob Chilcott is uitgegroeid tot de meest uitgevoerde componist en arrangeur van koormuziek ter wereld. Hij is ooit door The Observer beschreven als de hedendaagse held van de Britse koormuziek. Hij heeft, via Oxford University Press, een groot aantal werken gepubliceerd, die breed in smaak en muziekstijl zijn. Deze werken weerspiegelen zijn toewijding aan de muziek.

Robert (Bob) Chilcott, geboren op 9 april 1955 in Plymouth. Zingen in een koor zat er bij Chilcott al vroeg in. Hij zong als jongen in het Choir of King’s College, Cambridge, daarna ook als universiteitsstudent. Tussen 1985 en 1997 was hij lid van de Britse vocale groep The King’s Singers voor wie hij later meerdere arrangementen schreef.

Als componist is hij bekend om zijn composities voor kinderkoren, waaronder Can You Hear Me?. Dit stuk heeft hij uitgevoerd in o.a. de Verenigde Staten, Canada, Australië, Japan, Estland en Duitsland. Ook schreeft hij A Little Jazz-mis Happy Land, This Day voor o.a. het kinderkoor in New Orleans.

Maar hij schreef ook Canticles of Light en Jubilate, The Making of the Drum. Een van zijn laatste werken: Move Him Into the Sun, werd geschreven als herdenking van de honderdste verjaardag van de dood van dichter Wilfred Owen. Owen stierf een week voor het einde van de 1e Wereldoorlog (1918). Het 25 minuten durende werk, wat uitgevoerd werd door kinderkoor, SATB-koor en een klein ensemble, ging op 4 november 2018 in première. (de verjaardag van het overlijden van Owen).

Zijn setting van St. John’s Passion is en uur durend werk, dat veel lijkt op de Passion van Bach. Het verhaal wordt verteld door een tenor evangelist afgewisseld door koralen en meditaties die gezongen worden door het koor. Veel van de koralen zijn herschreven in nieuwe settings van populaire hymns.

Later in 2018 kreeg hij nog een opdracht, namelijk om een kinderopera te schrijven, The Bird that Could not Sing. De planning voor een première van deze opera zal in 2020 zijn.

Naast het componeren is Chilcott ook nog dirigent van het koor aan de Royal College of Music in Londen, hij is hoofdgastdirigent van de BBC-zangers en president van Southend Boy’s Choir, een gerespecteerd jongenskoor uit Southend-on-Sea. Dit koor treedt regelmatig op in grote locaties in Londen o.a. in de Royal Albert Hall.