Resultaat 1–20 van de 772 resultaten wordt getoond

Koormuziek Novello

Vincent Novello werd geboren in 1781 in Londen als kind van een Italiaanse vader en Engelse moeder. Hij werd een hardwerkende praktiserende muzikant, organist, dirigent en leraar. Maar hij werd vooral opgemerkt doordat hij een aantal onbekende composities van grote meesters, zoals de missen van Haydn en Mozart in Engeland introduceerde.

Misschien was Vincent Novello’s grootste nalatenschap wel de naam Novello & Company, de uitgeverij die hij in 1811 oprichtte om eigen kerkmuziek te publiceren. Vincent liet het bedrijf na aan zijn zoon Joseph Alfred Novello om er een bloeiende en baanbrekende uitgeverij van te maken. Joseph Alfred nam het bedrijf over in 1829 en na verschillende bedrijfsnamen die de betrokkenheid van andere partners weerspiegelden, keerde hij terug naar de oorspronkelijke naam Novello & Company. Hij vestigde daarmee een virtuele monopolie in goedkope massaproductie van koormuziek. Het bedrijf bracht de Engelsprekende wereld in aanraking met de uitvoeringen van stukken van Bach, Händel, Haydn, Mendelssohn en vele anderen. Later publiceerde het ook individuele werken van Dvorák, Gounod en Saint-Saëns.

Educatieve uitgaven vormeden een belangrijk onderdeel van de Novello-catalogus in de 19e en 20e eeuw. Elga, Bliss, Dyson, Holst, Howells en Moeran konden ze toevoegen aan hun catalogus. Eind van de 20e eeuw groeide de lijst met namen zoals R.R. Bennett, Bush, Frankel, Horovitz, Joubert, Leighton, McCabe en Musgrave.

Novello nam Elkin & Co over in 1961 en Paterson’s Publications in 1989. Deze brachten Scott, Quilter en Malcolm Arnold bij de catalogus.

In 1993 trad Novello toe tot de Music Sales Group en is het nog steeds een belangrijke koormuziek uitgever en voorvechter van nieuwe muziek.

Koormuziek van Novello Co Ltd is in Nederland en België beschikbaar via 123koormuziek.nl.

Kortingen op koormuziek van Novello Co? Bespreek je korting of check je korting online (onder bulkkorting bij het product).

Bel gerust: 0342 – 419 197 voor vrijblijvend advies van onze koorspecialisten.