Resultaat 1–20 van de 510 resultaten wordt getoond

Koormuziek Muziekuitgever G.Schirmer: Online catalogus

Uitgeverij G. Schirmer is een van de meest eerwaardige muziekuitgeverijen van de Verenigde Staten. G. Schirmer is ontstaan uit Kerksieg and Bruesing Company, ontstaan in New York in 1848. Gustav Schirmer, zoon van een Duitse immigrant, leidde vanaf 1854 Kerksieg en Bruesing en nam deze uitgeverij over in 1861, samen met zijn collega Bernard Beer.


Gedreven door de wens van de familie Schirmer om de klassieke muziek in de VS onder de aandacht te brengen, de plek waar nu Carnegie Hall staat was destijds nog een appelboomgaard, haalde Gustav Schirmer zijn collega Beer over om in 1866 G. Schirmer Music Publishers op te richten voor het importeren en verkopen van muziek.

Aan het begin van de 20e eeuw was G. Schirmer Inc. al beroemd, niet alleen omdat ze muziek uit de 18e en 19e eeuw publiceerden, maar ook hoge ogen scoorden met het uitgeven van hedendaagse werken. In 1964 nam Schirmer het bedrijf Associated Music Publishers (AMP) over, waarmee het een aanzienlijke catalogus van Amerikaanse componisten kreeg.

Het bedrijf bleef zeker een eeuw in bezit van de familie Schirmer voordat het in 1968 werd overgenomen door de uitgevers grootheid Maxmillan Inc. Ongeveer 20 jaar later, in 1986, werd zowel Schirmer als AMP van Macmillan overgenomen door Music Sales Group en bracht zo het uitgeven van muziek naar een nieuwe hoogte, met Hal Leonard als enige distributeur.

Tegenwoordig zijn zowel de Schirmer- als de AMP-fontlijsten indrukwekkend, zowel in omvang als variatie. Van de oude garde zoals Riley, Husa, Pervin en Schuller tot de hedendaagse componisten zoals, Adams, Corigliano, Harbison, Kernis, Sheng, Tan Dun, Thomas en Tower.

De catalogus bevat ook opera’s van Adamo, Catán en Menotti, maar ook muziek van Barber, Carter, Cowell, Ellington, Ives, Kirchner, Lieberson, Schuman e.a.