Resultaat 1–20 van de 304 resultaten wordt getoond

J & W Chester Ltd werd opgericht in 1860 in Brighton, Sussex door Joseph en William Chester.

Beide heren begonnen om klassieke muziek te importeren en distribueren, voornamelijk van het vasteland. Na verloop van tijd werd de naam Chester een gerespecteerde naam, niet alleen in Engeland, maar ook in Europa, waar het geleidelijk geassocieerd werd met de promotie van prestigieuze klassieke componisten. Begin 20e eeuw kocht een nieuwe eigenaar, Otto Kling, het bedrijf, maar hield de oorspronkelijke naam. Inmiddels begon Chester ook nieuwe componisten aan te trekken en zonden zij claimen dat ze de eersten waren die o.a. Stravinsky, Poulenc en Falla publiceerden. Otto Kling verhuisde de kantoren van Chester naar Londen.

In 1960 werd Chester overgenomen door de Deense uitgever Edition Wilhelm Hansen. Eerst onder de naam Wilhelm Hansen, daarna als onderdeel van The Music Sales Group. Chester werd een bloeiende onderneming die actief is in zowel de hedendaagse muziek als onderwijzende publicaties. Als uitgeverij van gerenommeerde klassieke componisten omvat de fontlijst nu ook Lutoslawski, Maxwell Davis, Tayener, Wer, Saariaho en Henze. On de toonaangevende componisten die voor zowel concertgebouwen als film & tv componeren, publiceert Chester ook namen als Nyman, Glass, Pook, Talbot, Einaudi en andere heel bekende namen.

Op zoek naar koormuziek van Chester Music voor gemengd koor, vrouwenkoor of mannenkoor? Bel gerust met de productspecialisten van 123koormuziek.nl; 0342 – 419 197 of stuur een e-mail.