Resultaat 1–20 van de 1073 resultaten wordt getoond

Koormuziek Muziekuitgeverij Annie Bank

Muziekuitgeverij Annie Bank is in september 1941 opgericht door de Annie Bank (Amsterdam 7-12-1914 – Amsterdam 24-3-2002) en actief in de wereld van de koor- en orgelmuziek. Koormuziek voor zowel de amateur- als de beroepskoren, zowel geestelijk als wereldlijk. Van gregoriaans tot grafische partituren en van renaissance tot negro spirituals. Van missen tot pop. Het uitgeven van orgelmuziek neemt een bescheiden, maar steeds belangrijkere plaats in.Internationaal bekende componisten als Henk Badings, Ton de Leeuw, Vic Nees, Herman Strategier en vele anderen kozen muziekuitgeverij Annie Bank als uitgever van hun werken. Ook in het buitenland geldt muziekuitgeverij Annie Bank als een vooraanstaand internationaal koormuziekbedrijf waarvan er in de Benelux geen tweede is te vinden.

Op deze website componistennamen, titels, notenvoorbeelden. … voor velen letters en bolletjes zonder enige betekenis. Maar achter iedere letter staat de inspiratie van een componist of soms jaren studie van de musicoloog, de kennis en ervaring van een bewerker, het vakmanschap van notenzetters alsmede de inzet en het ondernemerslef van muziekuitgeverij Annie Bank.

Sinds 2004 werkt muziekuitgeverij Annie Bank ook onder de naam Annie Bank Edition om zich zelf in binnen- en buitenland beter te kunnen presenteren.

In eerste instantie verkoopt Annie Bank Edition de eigen uitgaven, uitgaven die Muziekuitgeverij Annie Bank zèlf produceert, initiëert en op de markt brengt. Daarnaast worden ook de uitgaven van andere binnen- en buitenlandse uitgevers geleverd. Onze medewerkers spreken ùw taal en hebben jarenlange ervaring in de koorwereld. Zij weten de weg in binnen- en buitenland om u vakkundig te kunnen helpen, want koormuziek verkopen is een vak apart!