Resultaat 1–20 van de 32 resultaten wordt getoond

Judith Weir Koormuziek

Judith Weir is een Britse componist. Het meest bekend staat ze om haar opera’s. Ze is tevens de eerste vrouwelijke Master of The Queen’s Music.

Toen Weir jong was, speelde ze hobo. Dit deed ze op zo’n niveau, dat ze meespeelde in het National Youth Orchestra of Great Britain. Hiernaast kreeg ze lessen in compositie van John Tavener. Haar muzikale loopbaan zette zich voort toen ze ging studeren aan het King’s College in Cambridge. Hierna ging ze eerst lesgeven.

Op een gegeven moment begon Weir echt met componeren. Zo schreef ze een aantal opera’s, waaronder The Black Spider, A Night at the Chinese Opera en Blond Eckbert. Deze opera’s worden in verschillende landen opgevoerd. Naast opera’s te schrijven, begon ze te componeren voor orkest, koor en vele andere genres en bezettingen.

Weir heeft al verschillende prijzen mogen ontvangen voor haar composities. Hiernaast heeft ze al veel verschillende dingen gedaan. Zo heeft Weir door de jaren heen les gegeven op verschillende scholen, is ze dus Master of The Queen’s Music, was ze een componist bij het City of Birmingham Symphony Orchestra en componeert ze nu nog steeds!

Via onze site kun je de bladmuziek van de werken van Weir in huis halen! Denk hierbij aan de stukken Vertue, Two Human Hymns, The Welcome Arrival of Rain, Airs From Another Planet, The King of France en ConcreteA Motet About London.

Voeg toe aan wenslijst
Voeg toe aan wenslijst
Voeg toe aan wenslijst
Voeg toe aan wenslijst
Voeg toe aan wenslijst
Voeg toe aan wenslijst