Resultaat 1–20 van de 27 resultaten wordt getoond

Igor Stravinsky was een componist, dirigent en pianist. Hij was een van de belangrijkste en invloedrijkste componisten van de 20e eeuw.

Stravinsky werd geboren in Rusland, waar hij het eerste gedeelte van zijn leven doorbracht. Hij had interesse in muziek, maar ging toch rechten studeren omdat dat van zijn ouders moest. In de tijd van zijn studie begon hij wel met privélessen in componeren. In 1909 was het eindelijk zo ver: Stravinsky werd gevraagd om een ballet te componeren. Dat ene ballet werden er drie, namelijk L’Oiseau de Feu (The Firebird) , Petrushka en Le Sacre du printemps (The Rite of Spring).

Het werd een gewoonte dat Stravinsky de zomermaanden in Rusland doorbracht en de wintermaanden in Zwitserland met zijn gezin. In 1905 was hij namelijk getrouwd met Katherine Gavrylivna Nosenko, met wie hij vier kinderen zou krijgen. De eerste Wereldoorlog bracht Stravinsky ook door in Zwitserland. In 1920 vertrok de familie naar Frankrijk, waar ze gingen wonen. In Frankrijk componeerde hij onder andere Les cinq doigts en Mavra.

Na de dood van zijn vrouw en oudste dochter vertrok Starvinsky naar de Verenigde Staten. Hij verkreeg het Amerikaans burgerschap en bleef in Amerika wonen tot zijn dood. Hier heeft hij onder andere Requiem Canticles en Variations gecomponeerd.

Stravinsky was een meesterlijke componist. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn composities in huis halen voor verschillende instrumenten. En waarom zou je niet het werk van zo’n grote componist willen leren spelen?</P?