Toont alle 2 resultaten

Dmitri Shostakovich was een Russische pianist en componist. Hij was een van de belangrijkste componisten van de twintigste eeuw.

Toen Shostakovich nog maar negen jaar oud was, kreeg hij al pianoles van zijn moeder. Hij ging studeren aan het Conservatorium van Sint-Petersburg toen hij dertien was. Hierna ging hij zich echt bezig houden met componeren. Zijn eerste symfonie was een groot succes.

Tijdens zijn leven had Shostakovich het niet erg makkelijk met het centrale gezag. Hij kreeg vaak kritiek op zijn composities en moest zich schikken naar de wil van de staat. Toch heeft hij veel gecomponeerd en zich gelukkig vaak niks aangetrokken van de meningen van anderen.

Ondanks de onderdrukking heeft Shostakovich dus veel gecomponeerd. Een van zijn erg succesvolle werken is de opera Lady Macbeth uit het district Mtsensk. Een aantal andere werken van hem zijn Symfonie nr. 5, Jazz Suite No. 2 en De Neus.

In Shostakovich werken zie je echt het verhaal van zijn leven terug. Via onze site kun je de bladmuziek van deze composities in huis halen en via zijn muziek zijn geschiedenis herbeleven, maar er ook gewoon van genieten!