Resultaat 1–20 van de 32 resultaten wordt getoond

Koormuziek van Giacomo Puccini is online in Nederland verkrijgbaar bij 123koormuziek.nl.

Giacomo Puccini wordt gezien als de belangrijkste Italiaanse operacomponist na Verdi. Veel van zijn opera’s worden nu nog steeds opgevoerd.

Op jonge leeftijd verloor Puccini zijn vader. Zijn oom heeft Puccini daarna muziekles gegeven. Zijn educatie in muziek ging verder op het Conservatorio Giuseppe Verdi in Milaan. Hier kreeg hij les van verscheidene goede componisten, waaronder Amilcare Ponchielli. In zijn tijd op het conservatorium begon hij als jonge componist al bekender te worden.

Na zijn opleiding op het conservatorium begon Puccini met het componeren van opera’s, waarmee hij ook bekend zou worden. De opera die onder andere voor deze bekendheid zou zorgen was Manon Lescaut. Voor deze opera was Puccini erg kieskeurig over wie het libretto zou schrijven, een aantal librettisten hebben aan het stuk gewerkt. Uiteindelijk loonde het, want het stuk was een succes vanaf het moment van de première in 1893.

Na het succes van Manon Lescaut componeerde Puccini zijn drie populairste opera’s: La Bohème, Tosca en Madama Butterfly. Deze opera’s worden nog steeds uitgevoerd. Na Madama Butterfly componeerde Puccini minder. Toch heeft hij ook toen nog geweldige opera’s gecomponeerd, waaronder La fanciulla del West. Zijn laatste opera, Turandot, heeft hij nooit zelf afgemaakt.

Puccini heeft dus een aantal erg bekende opera’s gecomponeerd en daarnaast ook nog vele andere werken. Via onze site kun je de bladmuziek van deze werken in huis halen en thuis genieten van de meesterlijkheid van Puccini.

Koormuziek van Giacomo Puccini niet gevonden? Bel met de productspecialisten van 123koormuziek.nl of stuur een e-mail: info@123koormuziek.nl