Resultaat 1–20 van de 37 resultaten wordt getoond

Michael Jackson was een singer-songwriter en een danser. Hij was een van de grootste sterren in zijn tijd en wordt ook wel de King of Pop genoemd. Hiernaast behoort hij tot de bestverkopende artiesten aller tijden.

Jackson begon zijn muziekcarrière met zijn familie. Hij kwam uit een erg muzikaal gezin en in 1964 ging hij bij de band die zijn broers hadden gevormd: The Jackson 5. Samen met The Jackson 5 speelde Jackson op verschillende plekken en ze wonnen verschillende wedstrijden. Uiteindelijk kregen ze een platencontract.

The Jackson 5 werden bekender en bekender en ze brachten verschillende albums en nummers uit, zoals I Want You Back, ABC en het album Maybe Tomorrow. Hiernaast zorgde het label ervoor dat Michael Jackson ook een solocarrière begon, naast zijn werk bij The Jackson 5. Zo kwamen in 1972 en 1973 zijn albums Got to Be There, Ben en Music & Me uit. In 1975 verlieten The Jackson 5 en Michael Jackson hun label en tekenden bij Epic. The Jackson 5 veranderden hun naam in The Jacksons.

In de jaren die volgden brachten The Jacksons verschillende albums uit, waaronder Destiny, Triumph en Victory. Ook Michael Jackson zelf zat niet stil en bracht in 1979 het album Off the Wall uit. Dit album liet merken wat voor geweldige artiest Jackson was. Maar niks kon de wereld voorbereiden op het succes van Jackson zijn volgende album: Thriller. Het album schoot naar de top en kwam bovenaan de hitlijsten te staan. Het album had zeven singles, waarvan de een nog succesvoller was dan de ander. Dit waren de singles The Girl Is Mine, Billie Jean, Beat It, Wanna Be Startin’ Somethin’, Human Nature, P.Y.T. (Pretty Young Thing) en Thriller. Het album is het bestverkochte album aller tijden.

Thriller zorgde ervoor dat Jackson nog populairder werd dan hij al was. Een nieuw album liet een aantal jaar op zich wachten, dit werd Bad. Ook Bad was een groot succes en hieruit kwamen onder andere de singles I Just Can’t Stop Loving You, The Way You Make Me Feel en Dirty Diana. Ook zijn volgende album kwam bovenaan de hitlijsten te staan in verschillende landen, dit was het album Dangerous. Hierop staat het nummer Black or White.

De jaren hierna ging Jackson door een moeilijke tijd. Uiteindelijk werd dit opgelost en kwam hij terug met het album HIStory: Past, Present & Future, Book 1. Dit waren twee CD’s. Op de ene CD stonden grote hits en de andere CD bestond uit nieuw materiaal. Dit nieuwe materiaal waren onder andere de nummers Scream/Childhood en You Are Not Alone. Het album Blood on the Dance Floor: HIStory in the Mix volgde.

Een nieuw album liet even op zich wachten. Dit zou Invincible worden. Ook dit album kwam bovenaan de hitlijsten te staan en had de singles You Rock My World, Cry en Butterflies. Invincible was zijn laatste studioalbum. Er kwamen wel een aantal andere albums van Jackson uit. In 2009 wilde Jackson weer helemaal terugkomen in de muziekwereld en plande een grote tour. Helaas stierf hij in ditzelfde jaar.

Michael Jackson heeft veel invloed gehad op de muziekwereld en hij maakte zelfs de moonwalk bekend als danser. Via onze site kun je de koormuziek op de lessenaar plaatsen van de koor. Zoek je muziek voor vrouwenkoor, mannenkoor of gemengd koor van Michael Jackson? De complete online catalogus koormuziek Michael Jackson.