Resultaat 1–20 van de 57 resultaten wordt getoond

Koormuziek Ola Gjeilo

Ola Gjeilo is een componist en pianist en heeft echt een eigen stijl. Zijn muziek wordt vaak omschreven als filmachtig, maar is zo veel meer.

Op jonge leeftijd was Gjeilo al aan het pianospelen en al snel begon hij ook met componeren en improviseren. Met de jaren heeft hij dit alleen nog maar verder ontwikkeld. Oorspronkelijk komt Gjeilo uit Noorwegen, maar hij ging studeren in Manhattan en is daarna ook in Amerika blijven wonen. Amerika heeft zijn componeerstijl dan ook sterk beïnvloed.

Gjeilo heeft al veel stukken gecomponeerd, waaronder koormuziek voor SATB, SSAA en TTBB-koren en composities voor piano. Zo is Nothern Light, Sunrise Mass een bekende compositie voor SATB en strijkorkest en is Ubi Caritas een compositie voor SSAA koren.

Naast composities heeft Gjeilo ook vier geweldige albums uitgebracht: Ola Gjeilo, Winter Songs, Stone Rose en Piano Improvisations.

Gjeilo heeft voor veel verschillende bezettingen gecomponeerd en ook nog albums uitgebracht. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn meesterlijke composities in huis halen en ervan blijven genieten!