Toont alle 5 resultaten

Eric Clapton is een gitarist, zanger en componist en wordt gezien als een van de meest invloedrijkste gitaristen ooit. Dit is niet zo gek, aangezien Clapton op zijn 16e al zo goed gitaar kon spelen dat hij op begon te vallen en later werd hij alleen nog maar beter.

Clapton heeft in verscheidene bands gespeeld toen hij jonger was. Toen hij 17 was kwam hij al in zijn eerste band terecht. Hierna heeft hij in nog vele andere bands gespeeld, waaronder The Yardbirds, Blind Faith en Derek and the Dominos. Hiernaast heeft Clapton ook in Cream gespeeld, waarmee hij erg populair werd.

Tot nu toe heeft Clapton al vele albums en nummers uitgebracht, als solo-artiest en met zijn bands. Een bekend nummer van Derek and the Dominos was Layla. Dit nummer had Clapton geschreven en ging mede over zijn onbeantwoorde liefde voor een vrouw. Een ander erg succesvol nummer van Clapton is Tears in Heaven, hierin drukt Clapton zijn verdriet uit over het sterven van zijn zoontje. Naast deze twee nummers zijn er ook nog vele andere nummers van Clapton, waaronder Let It Rain, Wonderful Tonight, Lay Down Sally, My Father’s Eyes en Pilgrim.

Eric Clapton heeft dus al veel gedaan in zijn leven en veel muziek geschreven. Op onze site kun je bladmuziek van zijn meesterlijke nummers vinden voor verscheidene instrumenten. Wacht dus niet langer!