Toont alle 5 resultaten

Frédéric Chopin was een Poolse componist en pianist. Hij wordt gezien als de grootste Poolse componist en als een van de belangrijkste componisten uit de Romantiek.

Chopin was nog jong toen hij in aanraking kwam met muziek. Hij kreeg al vroeg pianoles en componeerde zijn eerste stukken al toen hij zeven was. Zijn muzikale carrière begon dus al vroeg.

Vanaf zijn zevende bleef Chopin componeren, vooral voor piano. Ook gaf hij een aantal erg succesvolle concerten. Daarnaast was hij een erg gewilde pianoleraar en kreeg daar erg goed voor betaald. Met het geven van pianolessen onderhield hij zichzelf dus.

Chopin was aan het eind van zijn leven erg ziek. Toch bleef hij componeren, hoewel in mindere mate. In 1848 gaf Chopin nog wel een aantal concerten en reisde zelfs nog naar verschillende landen. Uiteindelijk werd hij te ziek en stierf hij op jonge leeftijd.

Hoewel Chopin op jonge leeftijd stierf, heeft hij toch veel composities achtergelaten. Hij heeft veel mazurkas gecomponeerd, net als études, preludes, nocturnes, noem maar op. Zijn werken hebben vaak geen bijzondere namen, de naam geeft alleen wat voor soort werk het is. Zijn meest bekende werken hebben echter wel een herkenbare naam gekregen, waaronder de Funeral March en de Minute Waltz.

Chopin was een geweldige componist. Via onze site kun je zijn meesterwerken in huis halen en ervan leren, zodat je net zo goed wordt als Chopin!