Resultaat 1–20 van de 25 resultaten wordt getoond

Georges Bizet was een Franse componist. Hoewel veel van zijn werken in zijn tijd niet goed ontvangen werden, worden ze nu gezien als erg belangrijk voor de klassieke muziek.

Op jonge leeftijd kwam Bizet al in aanraking met muziek. Zijn moeder speelde piano en van haar kreeg hij waarschijnlijk zijn eerste pianolessen. Voordat hij tien was, werd hij aangenomen op het Conservatoire de Paris. Hij won verschillende prijzen. Daarnaast begon hij ook al op jonge leeftijd met componeren en al snel werden een aantal van zijn composities gepubliceerd.

Na zijn tijd op het conservatorium heeft Bizet een poos in Rome gewoond. Hier heeft hij een aantal stukken gecomponeerd. Toch ging hij daarna weer terug naar Parijs. Hij had het een poos moeilijk, aangezien zijn werken vaak niet met enthousiasme ontvangen werden, maar hij bleef toch componeren. Eind 1874 begonnen de repetities voor wat Bizets populairste opera zou worden: Carmen. Bizet stierf echter voordat het een succes werd.

Bizet heeft een heel aantal werken gecomponeerd die nu erg bekend zijn. Een aantal van deze werken zijn L’Arlésienne Suite no. 1, Don Procopio, Les pêcheurs de perles en La coupe du roi de Thulé.

Dat de werken van Bizet nu populair zijn is een understatement. Via onze site kun je de bladmuziek van zijn prachtige composities in huis halen en zelf ondervinden dat het logisch is dat Bizets werk nu erg geliefd is.