Resultaat 1–20 van de 26 resultaten wordt getoond

Koormuziek The Beatles

The Beatles was een van de invloedrijkste bands aller tijden. Ze behoren hiernaast tot een van de bestverkopende bands aller tijden en hebben veel succesvolle albums uitgebracht. Er is zelfs een term voor het gedrag van hun fans: Beatlemania.

Het begon allemaal met John Lennon die een band vormde, The Quarrymen genaamd. Paul McCartney en George Harrison werden lid van de band. Ze veranderden hun naam in The Silver Beatles en later in The Beatles. Niet veel later werden Stuart Sutcliffe en Pete Best ook lid van de band. Ze begonnen met z’n vijven te spelen. Nauwelijks een jaar later verliet Sutcliffe The Beatles en moesten de overgebleven leden andere instrumenten op zich nemen.

Toen The Beatles getekend hadden bij een label werd Best uit de groep gezet en werd Ringo Starr aangenomen als drummer. Hierop volgde de eerste single van The Beatles: Love Me Do/P.S. I Love You. Niet lang hierna kwam het debuutalbum van de band uit: Please Please Me. Hierop stond de single met dezelfde naam, deze kwam bovenaan de hitlijsten te staan. Ook Love Me Do was een succes. In ditzelfde jaar kwam hun tweede album uit: With the Beatles. Ook brachten ze verschillende singles uit, waaronder de bekende I Want to Hold Your Hand.

Het werd steeds duidelijker dat The Beatles erg populair waren. Zo werden hun fans vaak hysterisch als de band op het podium stond. Deze fans, meestal jonge tienermeisjes, overstemden het concert met hun gegil. De term die hieruit voortkwam was Beatlemania. Dat was niet het enige. In Amerika werden The Beatles ook steeds bekender en kwamen bovenaan de hitlijsten te staan. Ze domineerden de muziekwereld.

In 1964 speelden The Beatles in de film A Hard Day’s Night. De soundtrack van de film werd erg populair, hieruit ontstond het album A Hard Day’s Night. Hierop staan nummers van de film. In ditzelfde jaar kwam het album Beatles for Sale uit. Een jaar later brachten ze het album Help! uit. Hierop staat het nummer Ticket to Ride, maar ook het meest gecoverde nummer aller tijden: Yesterday. Het album Help! kwam voort uit hun tweede film met dezelfde naam.

Rubber Soul, hun volgende album, kwam natuurlijk weer bovenaan de hitlijsten te staan. Harrison was ook begonnen met het schrijven van nummers, waarvan een aantal terug te vinden zijn op Rubber Soul. Revolver volgde. Op dit album staan de bekende nummers Eleanor Rigby en Yellow Submarine. Al deze tijd vonden The Beatles het live optreden niet bepaald leuk, aangezien hun fans er door hun gegil voor zorgden dat je de muziek nauwelijks kon horen. Hiernaast hadden ze verschillende incidenten op hun tours. Hierom besloten ze in 1966 te stoppen met het geven van concerten.

Na deze beslissing had de band alle tijd om zich te focussen op studiowerk. Ze gingen werken aan wat het album Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band zou worden. Dit album was een megasucces en had een grote invloed op de muziekwereld.

In 1967 kwam er weer een nieuwe film van The Beatles uit, Magical Mystery Tour. Helaas werd deze film niet goed ontvangen. Een jaar later kwam de film Yellow Submarine uit. In tegenstelling tot hun vorige poging werd deze film geprezen. In hetzelfde jaar dat Yellow Submarine uitkwam, brachten The Beatles ook een nieuw album uit. Dit album werd bekend als The White Album, aangezien de cover helemaal wit was. De single Hey Jude kwam een aantal maanden voor dit album uit.

De band begon het echter moeilijker te krijgen. De spanningen binnen de groep liepen steeds meer op. Toch begonnen ze met het opnemen van het album Let It Be. Het duurde alleen even voordat dit album werd uitgebracht. Voordat Let It Be werd uitgebracht, kwam het album Abbey Road uit. Abbey Road was na Let It Be opgenomen, maar dus niet het laatste album dat werd uitgebracht. Hoewel het binnen de band niet goed ging, was Abbey Road toch een geweldig album, met de nummers Something en Here Comes the Sun. Hierna kwam dus het album Let It Be uit, het laatste album van The Beatles.

Koormuziek van The Beatles voor jouw koor? Gemengd Koor (SATB), Vrouwenkoor (SSAA) of Mannenkoor (TTBB)

Interessante links voor koormuziek The Beatles

John Lennon Koormuziek, klik hier

Paul McCartney Koormuziek, klik hier