Toont alle 14 resultaten

Johann Christian Bach is de jongste zoon van Johann Sebastian Bach en Anna Magdalena Wülken. Zijn eerste muzieklessen krijgt hij van zijn half-broer Carl Philipp Emanuel, later van de beroemde Padre Martini te Bologna. In Italië bekeert hij zich tot het katholicisme en componeert tot in 1760 vrijwel alleen religieuze muziek. Als hij rond 1760 wordt gevraagd zangers te recruteren die in de voorstellingen in de Turijnse opera zouden optreden, oriënteert hij zich naar de wereld van het theater. Zij opera’s worden met veel succes vertoond in Turijn, Milaan en Napels. In 1762 verlaat hij Italië en vertrekt naar Engeland, waar hij tot hofcomponist van het King’s Theatre wordt benoemd.

In London richt hij samen met zijn landgenoot Karl Friederich Abel (1723-1787) een van de eerste organisaties op voor publieke concerten, de ‘Bach-Abel Concerts’. In 1764 ontvangt hij Mozart in Londen. Samen vertolken ze een sonate, waarbij ze om de beurt een maat spelen. Veertien jaar later ontmoeten zij elkaar nogmaals, dit keer in Parijs. Helaas werd Bachs opera daar niet zo enthousiast ontvangen als in Londen.

Johann Christian Bach sterft op nieuwjaarsdag 1782 in Londen.

Op zoek naar de bladmuziek voor piano van de componist Johann Christian Bach? Pianowerken van J.C.Bach zijn online verkrijgbaar bij 123pianomuziek.nl.